Om GRØN FEST

Hvad er GRØN FEST?

Det kan være svært at være ny i den grønne verden. Bæredygtighed, klima, natur, miljø, cirkulær økonomi, genbrug.. Der er så mange ting at holde styr på. Her kommer GRØN FEST ind i billedet. 

GRØN FEST er en festival, for dig som rigtig gerne vil være grønnere og leve mere klima- og miljøvenligt. På GRØN FEST har vi gjort det nemt for dig at gå til. 

Vi præsenterer en række grønne talks, et hav af boder med klimavenligt og/eller bæredygtigt indhold, og så krydrer vi det med musik, workshops og sjove familievenlige aktiviteter. Alt sammen til en entré på 0 kroner. Vi tror nemlig på, at adgangen til så vigtig læring skal være lige for alle. 

Og så har GRØN FEST formået at blive Danmarks hyggeligste festival med et fokus på klima og bæredygtighed. Kom selv at se. Du har intet at miste, og alt at vinde.

Er du interesseret i mere end blot at lytte? Så er vores workshops lige noget for dig. Her kan du lære en ny færdighed, som du kan beholde for evigt, og så får du også dit eget produkt med hjem (deltagerbetaling kan forekomme, da du får produkter med hjem).

det hele startede i 2017

Historien bag GRØN FEST

Det hele startede en kold januardag i København i 2017.

Syv piger og en dreng fra Horsens var samlet i rå lokaler i kødbyen tilhørende kulturdesginstudiet ArtRebels. De var samlet til kurset “Kulturskaberne”, som er et forløb, der udbydes af blandt andet Kulturministeriet og Østjysk Vækstbånd. 

Disse otte, for hinanden ukendte, individer skulle her skabe noget for/til deres by.

I starten var idéen ganske uoriginal;
Luk en gade, skru op for musikken, alkohol i rigelige mængder. 
Sønderbro Festival!

Men sådan blev det som bekendt ikke.
Under forløbets tre weekender faldt to deltagere fra, og tilbage stod seks piger, som blev enige om at ville lave mere end bare den der helt normale “bliv-fuld-og-hop-rundt”-festival. En vegansk festival kom på tale og derfra gik det stærkt, for de var enige om, at det kunne noget, og det kunne noget nyt. Noget originalt. 
Skridt for skridt kom de tættere og tættere på, hvad de ville. Der skulle være vegansk mad, selvfølgelig, inspirerende talks om et vegansk liv, musik, loungemøbler, aktiviteter som yoga og boder med information. 
GRØN FEST blev den døbt efter kritik fra mentorer af navnet Sønderbro Festival.. For hvad fortæller det egentlig om vores koncept? Og da vi selv havde sagt: “Vi ses til en GRØN FEST”, ja, så lå navnet da egentlig lige for, og sådan blev det. 

GRØN FEST historie

godt begyndt er halvt fuldendt

D. 11. maj 2017 skulle alle tankerne og alt arbejdet sættes på sin ultimative prøve. 

Det blev en bragende, solbeskinnet succes med 1.000 deltagere, som kom og nød musik, talks og lækker mad midt i Horsens i Rådhusparken.

Herefter har GRØN FEST gennemgået mange store og små forandringer. 5 piger faldt fra og efterlod en enkelt i spidsen, bagtruppen og alt derimellem. 

Det resulterede i et samarbejde med andre foreninger i 2018, før GRØN FEST igen ville være sin egen og gik solo i 2019, som blev den mest vellykkede festival med 2,500 deltagere på det smukke Langelinie, hvor hav og højt til himlen smelter noget så smukt sammen. 

I september 2019 blev GRØN FEST foreningen født, og to af de originale piger vendte tilbage med masser af ny energi.

I 2020 var det lagt an til det helt store, grønne brag, men som alle andre ramte coronavirus også de gode intentioner for GRØN FEST og ingen festival blev afholdt. 

Det betød dog ikke, at fanen ikke blev holdt højt. 

Pigen, som overtog efter festival nummer 1 vovede pelsen og sprang ud som virksomhedsejer. Med klimaven ApS overtog hun GRØN FEST og bibeholdt foreningen som en støtteforening. 

Så hej! 
Mit navn er Helene, og jeg er den, du får fat i, når du kontakter GRØN FEST. 

Mission

Vi vil hjælpe folk med at finde deres egen grønne vej i klimajunglen ved at vise dem mulighederne via en afslappet og hyggelig festival, hvor der er alle de gode ting fra en festival krydret med læring om bæredygtige metoder.

Vi vil vise mulighederne, og så er det op til folk at skabe deres egen grønne vej.

Vision

Fremme den grønne vej for flest muligt

værdier